2024-05-31 14:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi tarafından, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden Sürdürülebilir Şehirler & Toplumlar hedefiyle uyumlu olarak hazırlanan GLB205 Sürdürülebilir Şehirler & Toplumlar: Sürdürülebilir Ulaşım dersi kapsamında “Şehirde Bisiklet Turu” düzenlendi.

Beşincisi yapılan tur, dersin yürütücüsü Dr. Ahmet Baş ve Küresel Sorunlar ve Sorumluluklar (GLB) koordinatörlüğü liderliğinde ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin de desteğiyle gerçekleştirildi. Küresel Sorunlar ve Sorumluluklar Müfredatı kapsamında ders vermekte olan akademisyenlerden Doç. Dr. Kevser Kahraman, Dr. Aysun Cebeci Aydın ve Dr. M. Esad Kuloğlu ve öğrencileri de tura katılım sağladı.

Tur sayesinde bisikletin alternatif ulaşım türü olarak çevreye duyarlı oluşu vurgulandı ve sağlıklı bireyler yetiştirme konusunda toplumda farkındalığın artmasına katkı sağlaması amaçlandı.

RHG Enertürk Enerji Stadyumundan başlayan tur, Osman Kavuncu Bulvarı, Kocasinan Bulvarı ve Erkilet Bulvarı üzerinden devam ederek AGÜ Sümer Kampüsü’nde son buldu.

Bisiklet turu, Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş, Hüseyin Yöntem ve ekibiyle ile Kayseri İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipleri de katkıda bulundu.